
4 kyllingfileter
8 store skiver med parmaskinke/eller spekeskinke
100 gram hvit castello
meierismør
1 dl tullamore whiskey
1/2 dl eplemost
3 dl kremfløte
2 ts tørket estragon
1 liten neve fersk estragon
1 grønt eple
uraffinert himalayasalt og pepper
Tilberedes i ovnen på 200 grader.
Skjær osten i fire lange staver slik at de passer fint å legge i kyllingfiletene når de er kuttet på langs. Legg stavene inni.
Stek alle filetene i panne på begge sider i godt smør, slik at det ikke stekes tørt.
Når de er ferdig stekte, heller du på whiskey og tenne på med en lighter.
(husk å skru av kjøkkenvifte, og pass opp, flammene blir ganske høye)
La flammene brenne helt ut.
Spe dermed på med eplemost og kremfløte, og la det småputre.
Legg filetene over i en ildfast form og settes midt i ovnen på 200 grader mens du tilbereder ferdig sausen. ca 10 min.
Krydre sausen med salt pepper og estragon, og la den småkoke på svak varme i noen minutter.
Mens sausen småkoker tar du ut kyllingfiletene fra ovnen og kutter dem i skiver.
Legges fint på talerken sammen med epler fint skåret i båter.
Hell over den "nydelige" sausen, og bare nyt!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar