tirsdag 17. mai 2011

Whiskeyflambert kyllingfilet med ostefyll bundet i parmaskinke

Til ingredienser trenger du:
4 kyllingfileter
8 store skiver med parmaskinke/eller spekeskinke
100 gram hvit castello
meierismør
1 dl tullamore whiskey
1/2 dl eplemost
3 dl kremfløte
2 ts tørket estragon
1 liten neve fersk estragon
1 grønt eple
uraffinert himalayasalt og pepper

Tilberedes i ovnen på 200 grader.

Skjær osten i fire lange staver slik at de passer fint å legge i kyllingfiletene når de er kuttet på langs. Legg stavene inni.

Pakk parmaskinken stramt rundt slik at det er tett. Fest med tannstikkere.

Stek alle filetene i panne på begge sider i godt smør, slik at det ikke stekes tørt.
Når de er ferdig stekte, heller du på whiskey og tenne på med en lighter.
(husk å skru av kjøkkenvifte, og pass opp, flammene blir ganske høye)
La flammene brenne helt ut.
Spe dermed på med eplemost og kremfløte, og la det småputre.

Legg filetene over i en ildfast form og settes midt i ovnen på 200 grader mens du tilbereder ferdig sausen. ca 10 min.

Krydre sausen med salt pepper og estragon, og la den småkoke på svak varme i noen minutter.

Mens sausen småkoker tar du ut kyllingfiletene fra ovnen og kutter dem i skiver.
Legges fint på talerken sammen med epler fint skåret i båter.

Hell over den "nydelige" sausen, og bare nyt!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar