onsdag 18. mai 2011

Deilig lunchrett

Lapper med tunfisk og purre og vårløksalat

Ingredienser:

5 egg
1 1/2 dl kremfløte
2 ss cocosa
1 ts uraffinert himalayasalt

Tunfisk og purresalat:

1 boks tunfisk i olje
1/2 dl  majones
1 dl creme fraiche
6 cm finhakket purre
1 liten vårløk

Start med å lage lapperøren.
Pisk eggene med en visp sammen med fløte salt og cocosa. Visp den godt til en jevn røre, før du steker dem i ei god varm panne med godt smør eller cocosa slik jeg bruker. Til en lapp bruker jeg 1/2 liten øse.
Stekes på begge sider til de er gylderbrune og fine. Legg dem deretter over på talerken til å avkjøles.

Imens de kjøles kan du røre sammen salaten.
Bland da majones og creme fraiche sammen med salt purre og vårløk. Legg tunfisken over i røren i store biter sammen med oljen, og vend den forsiktig inn.

Nå kan du dandere det akurat som du vil.
Jeg syntes det ser pent ut å ta 1 lapp, så smøre på litt salat, legge på en ny lapp osv, slik at det blir 3 lag. og topper den med salat på toppen, sammen med noen friske urteblader av en slag.

Så smaker det ekstra godt med en grønn frisk salat og noen tomater ved siden av.
Det beste av alt er at man kan gjøre det akurat som man vil :-)

En perfekt og nydelig lunch, eller kveldsmat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar