søndag 22. mai 2011

Søndagskos med Gyros

Gyros i "hjemmelaget pitabrød med smak av engelsk cheddar" med godt tilbehør som grønn advokadosalat, tatziiki og guakemole

Ingrdienser Pitabrød:

5 egg
1 boks philadelfia a 200 gram
1/2 dl revet engelsk cheddar
1 ts uraffinert himalayasalt
6 friske blader koriander
til pynt, sesamfrø og litt revet cheddarost

Skill eggene. Ha hvitene i en bolle, og plommene i en annen bolle.
Stivpisk hvitene i 12 minutter på full guffe så det er helt stiv.
I den andre bollen blander du plommene, begge ostetypene, grovhakket koriander og salt, pisk dette i 2-3 minutter.

Nå kan du blande osteblandingen forsiktig inn i hvitene. Ta en slikkepott og bare bre den over hverandre, men vær forsiktig så det ikke "faller" sammen og blir løst.

Legg med spiseskje på stekebrett med et bakepapir på.
Disse skal bli "store" så ta gjerne 6-7 ss til hvert brød, så de blir store og runde.
Denne røren blir til 4 store pitabrød.

Strø med ost og sesamfrø på toppen, settes nederst i ovenen på 165 grader og stekes i 12-15 minutt, til de er gyldenbrune og osten er fin og gul.
Når de er ferdige legges de over på en rist til avkjøling mens du lager et andre:-)

Ingredienser til guakemole:

1 advokado
1/2 lime
1 bananløk
salt og pepper
2 ss seterrømme

Grovhakk løken, mos advokado med gaffel og bland dette sammen. Ha i saften av 1/2 lime, rømmen og krydder, og bland. Settes kaldt.

Ingredienser til Tatziiki:

4 ss seterrømme
1/2 raspet agurk
1/4 limesaft
salt og pepper

Klem saften ut av agurken.
Ta restene av agurken og ha i en skål sammen med de andre ingrediensene, og bland sammen. Smak til med salt og pepper eller andre ønskede krydderier.
Settes så kaldt.

Ingredienser til grønn salat:

2 vårløk
1 advokodo
1/4 grovhakket hodekål

Hakk vårløk og hodekål, og grav adokado ut av skallet med en iskje og legg over salaten. Finish =)

Nå er alt "ekstra" ferdig, så nå gjenstår bare å steke kjøtt osv.

Jeg brukte 180 gram strimlet storfekjøtt.
Til marinade tok jeg en dæsj god balsamiko, krydder og soltørkede tomater.

La ligge i 10 minutter før det stekes.
Etterpå stekes dette i 20 minutter.

Nå kan du ta det ene pitabrødet.
Smør guakemole på den ene halvdelen, og tatziiki på den andre halvdelen.
deretter la jeg lagvis med salat og kjøtt, samt smørstekte sopp og perletomater, og toppet med ost, før jeg brettet brødet. Litt salat ved siden av, og dette ble en storslaget søndagsmiddag.

Nytes sammen med et godt kaldt glass koriandervann så kan det ikke bli bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar