onsdag 18. mai 2011

Skalldyrsuppe

Fyldig skalldyrsuppe laget på reker laks og steinbit


Ingredienser:
6 porsjoner

Cocosa til steking
200 gram fersk laks
200 gram fersk steinbit
200 gram ferske reker
2 stk Champingong
1 stk vårløk
1/2 liten purre
1 dl hvitvin
4 1/2 dl kremfløte
3 ss eplemost
3 ss naturell philadelfiaost
1 1/2 ts uraffinert himalayasalt
2 ts grovkvernet pepper
1 fedd hvitløk

Start med å rense alle rekene. Og skyll dem under kaldt vann.
Stek fisken så den er godt gjennomstekt, før du setter den til kjøling.
Kutt dermed purre, vårløk og hvitløk i små biter som du steker på svak varme i litt olje. Når den har fått en litt gylden farge tilsetter du blandingen av hvitvin, kremfløte, creme fraice og eplemost, og rører godt om. Dette skal nå stå på svak varme i 30 minutter. Husk hele tiden å røre i gryten å det ikke brenner seg og klumper seg i bunnen.

Mens suppen gjør seg og tykner. Kan du kutte opp soppen og  dele opp fisken i mellomstore biter.
Krydre suppen med salt og pepper, og legg forsiktig oppi reker, fisk, og sopp, og rør forsiktig litt om.

La nå suppen stå videre tiden ut, før den er klar.
Fiskesuppe er alltid en slager, og nå som sommeren er rundt hjørnet er det ikke noe som er bedre enn havets delikatesser.

Pynt gjerne suppen med et par reker på toppen, og litt urter.
Bon Apetitt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar