Her trenger du:
Ønsket mengde kylling. Som du setter på grilling eller steking i ovnen mens du tilbereder tilbehøret.

4-6 persjoner
5 eggeplommer
400 gram smør
Reduksjon:
20 sorte malte pepperkorn
2 små sjarlotteløk
2 ss fersk estragon
1/2 dl lys vineddik
1/2 dl vann
Start med å koke reduksjonen til halv mengde.
I mellomtiden kan du smelte smøret i en annen gryte på "svak varme".
Skill deretter eggene, for her skal du kun bruke plommene. Legg plommene over i en tykkbundet kaserolle.
Sil reduksjonen over eggeplommene(løk osv skal ikke has i sausen) og sett kaserollen på kokeplaten igjen på svakeste varme. Pisk med kjøkkenmaskin slik at den tykner og blir luftig. Jeg pisket ganske lenge, ca 15-20 minutter. Tykkelse ca som en slags tynn krem.
Ta sausen av platen å sett på ei fjøl.
Nå skal du tilsett det avkjølte smøret.
Drypp smøret forsiktig inn samtidig som du rører. Litt og litt om gangen, men ikke bunnfallet av smøret. Kun det på toppen.
Nå skal det bli en fin og jevn saus, og du kan tilsette smak:
saften av 1/2 presset sitron
persille
1/2 ts salt.
Ris:
1/2 hode grovraspet blomkål
salt og pepper
4 ss kremfløte
2 vårløk grovhakket
en liten anelse kayennepepper
Kok den raspende blomkålen i gryte sammen med krydder i 3-4 minutter.
Hell av vannet og tilsett kremfløten. La den ligge i gryten et par min før du heller det av igjen.
Og legger over på talerken og strør opphakket vårløk over.
Ved siden av kan du lage din egen grønn salat av friske farger. Og nå er det bare å nyte måltidet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar