tirsdag 7. juni 2011

Russisk Sviskedrøm

Russisk Sviskedessert med valnøtt

Ingredienser til 2 glass:

2 dl Kremfløte
1 ts Vaniljepulver
12 Svisker
12 Valnøtter
2 dl Vann
1 dl Rom

Pynt:

Grovhakkede valnøtter og grovraspet appelsinskall.

Start med å legge Sviskene i en boks sammen med 2 dl vann, og 1 dl rom. Ta på lokk, og la dette stå å trekke i ca 3 timer.
Når de er stått tiden ut, helles vannet av, og sviskene legges over på et tørkle eller kjøkkenpapir. Så tar du ut stenen, og legger valnøtten inn på samme plass. Gjør slik med alle 12.

Nå kan du ta kremfløten sammen med vaniljepulver å piske til luftig krem.

Legg svisker og krem lagvis i et fint vinglass på stett. Krem først, så sviske. Avsluttes med krem på toppen. Strø over litt grovhakkede valnøtter, og litt grovraspet appelsinskall.

Nå er den klar til å nytes :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar