fredag 17. juni 2011

Amerikansk Salat. Den klassiske cobb salat

Ja idag har jeg testet ut den amerikanske cobb salaten. Den ser jo så spennende ut, og det er alltid like spennende med nye ting, spesielt i fra andre land. Og når det gjelder smak, terningskast 6. Kjempegod
Denne oppskriften dekker 1 hel stor bolle, så kjempegreit å ha stående i kjøleskap, fort gjort å finne frem når man er sulten :-)

Ingredienser:

150 g strimlet blandet salat etter ønske.
200 g cherrytomater deles i to
1 advokado delt i halve skiver
1 grønnt eple kuttet i tynne strimler
5 hardkokte egg
8 skiver sprøstekt bacon
200 g grillet kylling i småbiter
salt og pepper

Dressing:

1/2 dl vann
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 ts sukrin
1 ss worcestershiresaus
1/2 ts sennepspulver
1/2 ts chilikrydder
2 presset fedd hvitløk
3 blader småhakkede koriander
1/2 dl olivenolje
1/2 dl rapsolje


Start med å lage dressingen. Bland alle oljer og vann sammen. Samt krydderene. Visp godt. Og sett i kjøleskap i tett glass eller flaske.

Bland den ønskede salaten i en bolle, og strø over litt av dressingen. Ha i de delte tomatene, advokadoen, egg i båter, kylling og sprøstekt bacon. Legg alt lagvis hele tiden. Og avslutt med egg, bacon kylling osv. Dander slik du selv syntes er fint. Hell over litt olje til slutt, og gjerne bittegranne revet ost.
Kan nytes med en gang, eller slik jeg gjør, sette den i kjøleskapet en god time før servering slik at dressingen får satt seg godt for å gi den gode smaken i salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar