lørdag 1. oktober 2011

Ovnbakt laks. På en myk seng av smørgrillet gul løk. Kremet kantarellsaus. Og litt grønt.

Enda en enkel lakserett.
Laks smaker alltid godt og kan aldri få nok.


Ingredienser til 1 porsjon:

1 stykke laks av ca 150 gram
Grønn salat
1 gul løk
1 stor tomat
15-20 kantareller
1 dl kremfløte
litt havsalt
4 cm vårløk
Godt smør

Start med fløtesausen.
Hell fløten i en gryte, og tilsett ca 15 oppkuttede kantareller i passe store biter, samt litt grovhakket vårløk. La dette koke på veldig svar varme i ca 15 min.Husk å passe på at den ikke svir seg i bunnen. Tilsett litt havsalt, og kok videre i 5-10 min til den er "passe" tykk. Smak til med salt/pepper

Mens sausen koker:

Kutt opp løken i skiver, og stek denne i godt smør til den er myk og mør. Ca like lenge som sausen skal koke.

Legg fisken i en form i stekeovn. Smør den godt inn med salt/pepper og stek på grill ca 250 grader i ca 20 min


Dander fint på tallerken, Sammen med kantareller,tomat som er kuttet i stjerneform å drysset med olje og havsalt, salat osv.  :-)

2 kommentarer:

  1. Ina Merethe: Det står du fritt til å synes, men vi har valgt å gå for heder og ære, samt gavekort, som premie denne gangen. Ha en strålende dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann Kremmerhuset.

      Jeg er en ny blogger, som ikke hatr gjort dette altfor mye, og nå har det vært en liten vileperiode, men nå er det i full gang igjen.
      Fritt til å synes?
      Koselig du leser det jeg skriver.
      Ha en flott kveld,

      Vennlig hilsen Ina Merethe

      Slett