Jeg bruker dette brødet hver dag, og gojibærene gir en nydelig smak i brødet.
50 g smeltet meierismør
100 g grovhakkende mandler
100 g grovhakkede hasselnøtter
4 dl Linfrø
1,5 dl Sesamfrø
1 dl Fibrex
2 dl Gojibær som har ligget i vann ca 30 min
50 g kruskali
2 ts Bakepulver
1 ts marokans krydder
3 dl Creme fraiche
5 Store egg
3 ss Solskikkefrø
Sett stekeovnen på 175 grader.
Smelt smøret i ei gryte, og la avkjøle.
Bland alle ingredienenser sammen med en kjøkkenmaskin, bortsett fra solskikkefrø. Pass på at den kjøres en stund så alt er skikkelig blandet og ikke faller i bunnen. Ca 10 min
Hell brødblandingen i ei passe stor form som er dekket med bakepapir, og dryss over solsikkefrøene.
Sett nå formen på nederste rille i ovnen og stek brødet i 60 minutter.
Når brødet er ferdig tar du det ut av ovnen med en gang og drar forsiktig av bakepapiret mens det enda er varmt, så det ikke fester seg.
Så er det bare å la brødet avkjøle seg litt før du kan nyte ei skive nystekt brød.
oppbevares i kjøleskap, og er holdbart ca 1 uke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar